Бъдещата президентска лимузина на Русия

В руското патентно ведомство Роспатент е подадена заявка за регистрация на лого и наименование Aurus. Категорията е автомобили и автомобилни аксесоари, а подател е Централният научно-изследователски автомобилен институт.

Марката е образувана от началните срички на думите Aurum (лат. злато) и Русия и цели да излъчва величието на нацията и съвършенството на автомобила. Емблемата е стилизация на четири звезди с букови клонки и символизира верността на избрания път, като това е изрично посочено в заявлението за регистрация на логотипа.

Традиционно институтът осъществява проектите по създаването на лимузини за руски държавници, както и на ескортиращи автомобили.

График и бюджет

Новата лимузина ще бъде пусната в серийно производство през 2017-а година и официално представена през май 2018-а с встъпването в длъжност на президента, като дотогава получените бройки ще бъдат съхранявани в специален правителствен гараж. Инвестицията на руската държава по този проект, наречен „Кортеж“, възлиза на 12 милиарда рубли (185 милиона евро).

Изпълнението на двигателя на Aurus е делегирана на специалисти от немския концерн Porsche. Досега обаче няма публикувани визуализации на модела, като дори снимката долу е резултат от въображението на дизайнерите на база предишни разработки. Изглежда, замисълът е медийното събитие по обявяването на Aurus да бъде грандиозно, зареждайки лимузината с изключителна степен на символична значимост.

 

Източник: Drom.ru

 

Вижте още...

1 коментар
  1. vivaldi каза:

    Това, че е черна, я прави по-привлекателна. Иначе не е нещо особено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *